Gastouder

De Kleine Kabouter

Gastouderbureau 4kids

Hoe werkt gastouderbureau 4kids?

Gastouderopvang is opvang die helemaal is afgestemd op u en uw kind. Uw kind wordt iedere dag opgevangen door één en dezelfde gastouder. De gastouder kan zo precies op de behoeftes en de ontwikkeling van uw kind inspelen. Uw kind zal zich daarom snel vertrouwd voelen bij de gastouder. De opvang is ook afgestemd op uw wensen. Uw gastouder vangt uw kinderen op tijden op dat u daar behoefte aan hebt. Wordt het een keer iets later, omdat een vergadering uitloopt, of heeft u flexibele opvang nodig omdat u in de zorg werkt? Dat is geen probleem, want de meeste gastouders zijn erg flexibel. Om de perfecte opvang te vinden voor uw kind zullen we de volgende stappen met u doorlopen.

Wensen in kaart brengen

Allereerst is het belangrijk dat u uw wensen in kaart brengt. Wilt u dat er andere kinderen aanwezig zijn tijdens de opvang? Geeft u de voorkeur aan een gastouder die een bekende van u is, of wilt u liever gebruik maken van een gastouder uit ons bestand? Over welke faciliteiten moet een gastouder beschikken? Wilt u opvang bij u thuis of bij de gastouder? Op welke dagen en tijden heeft u opvang nodig? Wanneer u uw wensen op een rijtje hebt, kunt u sneller en gerichter een gastouder vinden.

Gastouder vinden

Zodra u weet waar u naar op zoek bent, kunt u contact opnemen met uw bemiddelaar. Zij helpt u graag met het vinden van een geschikte gastouder. Kijk op de pagina gastouder vinden hoe we te werk gaan of check alvast onze opvangmarkt. Heeft u al een gastouder gevonden (bijvoorbeeld een oma, tante of kennis), dan kunt u zich samen inschrijven bij 4Kids. Wij controleren of uw gastouder al in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP) staat. Mocht dit niet het geval zijn, dan zorgen wij ervoor dat uw gastouder ingeschreven wordt en voor u aan de slag kan.

Kennismaken en afspraken maken

Zodra u een gastouder hebt gevonden, kunt u kennismaken. Onze gastouders vinden het leuk wanneer u een kijkje komt nemen. Als u dit doet wanneer er kinderen aanwezig zijn, krijgt u gelijk een goede indruk van de sfeer. Is de kennismaking geslaagd en heeft u na afloop een goed gevoel, dan zal er een startgesprek worden gepland met uw bemiddelaar, de gastouder en u. Daarin worden alle afspraken formeel vastgelegd en worden alle praktische zaken nog eens besproken.

Kinderopvangtoeslag aanvragen

Wanneer u gebruik maakt van een gastouder via 4Kids heeft u recht op kinderopvangtoeslag.

Opvang evalueren

Wanneer de opvang eenmaal loopt, vinden er regelmatig evaluatiegesprekken plaats tussen u, de gastouder en uw bemiddelaar. Tijdens deze gesprekken wisselt u ervaringen uit en worden, indien nodig, afspraken aangepast aan veranderde omstandigheden en de ontwikkeling van uw kind.