Gastouder

De Kleine Kabouter

Wat is gastouderopvang?

Gastouderopvang is een unieke vorm van kinderopvang. Het is kleinschalig zodat ieder kind de aandacht en zorg krijgt die het nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen. Ieder kind is immers uniek en ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Bovendien is gastouderopvang de voordeligste vorm van kinderopvang.

Gastouderopvang is voor kinderen van 0 t/m 12 jaar, uitgevoerd door gastouders in een gezinssituatie die tot stand komt door bemiddeling van een gastouderbureau.

Opvang in een gastgezin is anders dan op een kinderdagverblijf. Het kind is namelijk te gast bij de gastouders en draait dus gewoon mee in het dagelijkse ritme. Op een kinderdagverblijf lijkt het toch allemaal wat meer op “naar school gaan”.

Gastouderopvang wordt de laatste jaren steeds professioneler door het geheel te laten organiseren door gastouderbureaus. Ook moeten de gastouders tegenwoordig voldoen aan bepaalde diploma’s en houden zij zich aan de richtlijnen van een pedagogisch beleid.

Gastouderopvang via een gastouderbureau is een, volgens de overheid geregistreerde vorm van kinderopvang en dus kun je als ouder(s) een toeslag kinderopvang aanvragen bij de belastingdienst.

Ik ben aangesloten bij gastouderbureau Take Care. Gastouderbureau’s verschillen best wel van elkaar. De belangrijkste informatie over dit gastouderbureau kunt un lezen onder het kopje Take Care.

Mocht u een ander gastouderbureau op het oog hebben dan is dat ook geen probleem. Ik kan mij daar dan ook bij aansluiten. Schroom u dus niet om het met mij te bespreken!