Gastouder

De Kleine Kabouter

Wie ben ik?

Mijn naam is Brenda Dordregter, ben 42 jaar, een gediplomeerd Pedagogisch Medewerker en werk al sinds het jaar 1999 in de kinderopvang. Ik heb daarvan 2 jaar als invalster op het kinderdagverblijf gewerkt en daarna 12 jaar mijn eigen groep op een kinderdagverblijf te Purmerend gehad. Daarna heb ervoor gekozen om mijn opleiding en ervaring te gaan gebruiken in een andere vorm, namelijk gastouderschap. Inmiddels doe ik dat alweer vanaf oktober 2013 en vind het erg leuk werk. Mijn eigen dochter is ook alweer 12 jaar, waar blijft de tijd. Ik doe dit werk om de werkende ouders toch een kans te bieden hun kinderen bij een opvang te kunnen plaatsen die beter betaalbaar is. En zo blijf ik toch werkzaam in de kinderopvang!

Mijn hobby is eigenlijk de omgang met kinderen. Ik vind het leuk om hun ontwikkeling te zien en ze daarbij te stimuleren waar dat nodig is. En natuurlijk is knutselen of koken voor elke leeftijd altijd leuk om te doen.

In de afgelopen jaren heb ik heel wat ervaring op gedaan en ook een aantal cursussen via mijn werk gevolgd, hieronder geef ik daar een lijst van weer zodat je kunt zien wat voor vaardigheden ik bezit.

 • DaVinci college te Purmerend – MAVO opleiding 4jaar/diploma  1991/1995
 • Horizon college te Hoorn – MDGO/SPW opleiding 3 jaar/diploma 1995/1998
 • Weet wat je zegt en doet tegen je klanten/cursus via bedrijf SKOP/certificaat 2000
 • Communicatieve vaardigheden/cursus via bedrijf SKOP/certificaat 2001
 • Creativiteit/cursus via bedrijf SKOP/certificaat 2001
 • Just in time via bedrijf SKOP/certificaat 2002
 • Methodisch opleiden in de BeroepsPraktijkVorming via bedrijf SKOP/certificaat 2003
 • Sensomotorische ontwikkeling via bedrijf SKOP/certificaat 2006
 • EHBO van het oranje kruis via bedrijf SKOP/certificaat 2006
 • Basisdiploma Boekhouden/cursus via LOI/diploma 2007
 • Kinder EHBO via iedereenehbo.nl/certificaat 2013/2014/2015/2016/2018
 • Cursus kinderpsychologie/certificaat 2018
 • Kinder EHBO via Lives.nl/certificaat 2019-2021